Over ons

Bij Schouten Techniek draait het om meer dan alleen vakmensen. Wij vinden het belangrijk dat de mensen die bij ons werken een prettige balans vinden tussen werk en privé. Uiteindelijk is dat de sleutel tot succes, voor jou én voor ons. Want wie goed in zijn vel zit, gaat opgewekt en gemotiveerd naar zijn werk.

Als wij Schouten Techniek beschrijven zijn wij echt een uitgebreide familie, een familiebedrijf waarbij wij denken om elkaar. Wij werken met de nieuwste technieken aan schitterende klussen! Duurzaam, uitdagend, innovatief en zeer gevarieerd.

Er is bij ons voor ieder wat wils en dat is de kracht van Schouten Techniek. Wil je graag doorgroeien of weet je nog niet precies welke functie jouw het beste ligt? Bij ons heb je vele doorgroeimogelijkheden en wij kijken naar jouw kwaliteiten en wensen. Wij waarderen eigen inbreng en verantwoordelijkheid, we hebben oog voor de toekomst. Wij zijn trots op onze vakmanschap en hopen dat wij jou als toekomstige werknemer mogen verwelkomen in ons team.

Historie

Al meer dan 60 jaar vooruitstrevend

1962 – Oprichting

Schouten Techniek is in 1962 opgericht door de gebroeders J. en P. Schouten op de locatie waar vader Klaas een smederij had en de broers dit uitbreidden met een rijwiel- en witgoedzaak waarna zij in het loodgieters- en verwarmingswerk terecht kwamen. In de jaren 70 werd hier elektrawerk aan toegevoegd.

1996 – Overname

In 1996 namen de zonen van Piet: Joris en Coos, het bedrijf over. 

Het bedrijf is uitgegroeid tot een vooruitstrevend, allround installatiebedrijf. Schouten Techniek is een financieel gezond familiebedrijf en een technische broedplaats waar (op dit moment ruim 200) mensen uit de regio met veel enthousiasme hun vak kunnen uitoefenen en zich verder kunnen ontwikkelen.

2006 –Nieuw kantoorpand

In 2006 werd het nieuwe pand van Schouten Techniek in Zwaag gebouwd. Een unieke uitdaging voor onze engineers, die voor de keuzes van technische toepassingen alle vrijheid kregen. Uiteraard zijn alle installaties ook door onze eigen vakmensen aangelegd. Het resultaat: een energiezuinig pand dat een ideale werkplek is geworden! 

Met de verhuizing naar Zwaag kwam er een nieuwe huisstijl, werd de naam gewijzigd van J. en P. Schouten naar Schouten Techniek. Tevens ontvingen wij de prestigieuze West-Friesland meer prijs. Hier zijn wij nog steeds trots op!

2018 – Verduurzamen

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van alles wat wij doen binnen Schouten Techniek. Niet alleen in de technieken die wij toepassen, maar ook in het duurzaam inzetbaar houden van onze medewerkers. Zo bieden we bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het op kantoor volgen van fitnesslessen, onder begeleiding van onze sport- & vitaliteitcoach Martijn. In 2018 is het kantoorpand nog duurzamer geworden door het plaatsen van 252 PV-panelen op het dak. 

Wil jij duurzaam werken in de installatietechniek? Bekijk dan al onze vacatures.

2050 - De toekomst

Als allround, innovatief en regionaal installatiebedrijf ontplooien wij al onze activiteiten vanuit duurzame kwaliteit, zowel in de technische als relationele sfeer. Naast de focus op de duurzame kwaliteit is continuïteit onze belangrijkste ambitie. Als partner voor onze klanten en als regionale werkgever. Hiervoor zijn innovatie, duurzaamheid en kwaliteit onze bewezen krachten.