Rens Westerhof

Calculator Klimaattechniek - Calculatie
Je kan hier continu op de hoogte blijven gehouden van het vak. Het is helemaal aan jezelf om je eigen vakkennis op de hoogte te houden. Daar gaat Schouten helemaal in mee. - Rens Westerhof

Ik werk alweer bijna 20 jaren bij Schouten. Eerst hadden we een afdeling klimaat, sanitair, ventilatie, regeltechniek en nu hebben we afdelingen gekanteld en hebben we een woningbouwafdeling en een utiliteitafdeling. Ik heb werkvoorbereiding, installaties en eigenlijk alles gedaan. Het is hier heel gewoon om binnen het bedrijf diverse functies te hebben gedaan en om jezelf te blijven ontwikkelen.

Binnenkort ga ik beginnen met een opleiding tot Hybridetechniek opleider om op het MBO les te mogen geven. Hiermee hoop ik een positieve bijdrage te leveren aan de toekomstige generatie techneuten.

Mijn werk blijft altijd inhoudelijk leuk: je bent bezig met installaties die door mensen worden gebruikt en het is altijd natuurkunde. Natuurkunde veranderd niet en blijft altijd spannend.

Waarom is jouw werk belangrijk voor Schouten?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van de werkvoorbereiding, beoordeling van de calculatie, planning, keuze van technisch concept en dergelijke. Je controleert en beoordeelt de ontvangen calculatiegegevens, zoals onder andere het bestek en de bestektekeningen.